Levende Sanser Det er ikke for sent at blomstre

 

 

 

 

"De Rustne Søm" er navnet på et af Betaniahjemmets kor, som startede for godt et år siden. Det var en af deltagerne, som fandt på navnet. Koret består hovedsageligt af mænd, som elsker at synge og som har glæde af at tilhøre en lille gruppe sangglade, som mødes hver uge. Hver især har de brug for at blive stimuleret og få deres kompetencer holdt i gang, samt deltage i noget socialt, hvor de er trygge og har det sjovt. Et par af deltagerne spiller desuden på mundharpe og medbringer den hver gang. Og en er dygtig til at fløjte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De første møder

 

Lederen og personalet på plejehjemmet håndplukkede deltagere fra forskellige etager til at prøve at medvirke i koret. Vi tænkte, at 5-6 deltagere til at begynde med var passende. Vi mødtes i den dejlige musik-og kirkesal, som plejehjemmet har og jeg sad ved flyglet. Det var fra første stund meget hyggeligt og vi sang mange forskellige sange i løbet af sangtimen. Jeg gjorde noget ud af at rammen, det blev nogenlunde ens hver gang, valgte en passende plads til den enkelte, og der blev sørget for at vi fik et krus saft hver gang. Det blev en rigtig fin start.

 

Hvordan arbejder jeg med De Rustne Søm

 

Koret har et godt drive, der bliver sunget godt med og alle kan foreslå sange, men jeg har selvfølgelig altid en stor håndfuld sange med og herfra er der rigeligt at vælge hver gang. Sange med gode omkvæd er et hit. Koret har fået deres eget sanghæfte, men det er kun et supplement! Vi synger også mange sange udenad, sange de fleste kan huske.

Det er et åbent kor og der kommer jævnligt nye sangere og vi tager også afsked med nogen somme tider. Flere gange har vi optrådt ved Betaniahjemmets Revy. Senest optrådte koret som "mexicanere" og de var forrygende gode og meget glade. De kan lide at optræde for medbeboere, pårørende og personale.

 

Effekten af et års korsang

 

I starten sang flere deltagere lidt forsigtigt, men der er blevet åbnet meget op og i dag bliver der sunget igennem. Det er tydeligt, at kontinuerligt arbejde med sangen og stemmen har givet både tryghed, mod og godt humør m.m. Så deltagerne går gerne trallende derfra, det er virkelig glædeligt at opleve. Tilbuddet er en god mulighed for, at tidligere sangglade mennesker kan bibeholde den interesse, som de altid har haft for sang og musik. Derudover bliver der peppet lidt op i den daglige trummerum på plejehjemmet. Der bliver set frem til vores dag sammen. Vi anvender til tider lidt rytmeinstrumenter til vores sang.

 

DE RUSTNE S M Ø

Tilbage

 

 

Levende Sanser / Mettebjørg Nicola Poulsen   Mobil: 40 73 83 36   Mail: mette@levende-sanser.dk